Fotbolls-EM har äntligen börjat

Matcher, vänner, odds och betting känns som sommaren med fotbolls-EM i ett nötskal. Tyvärr har Sverige hittills inte levererat så som vi hoppats och inför mötet med Italien i Toulouse finns både hopp och tvivel.

Vi har längtat länge, och nu är fotbolls-EM äntligen här. De som befinner sig på plats i Frankrike kan skatta sig lyckliga, men det är inte alla som har turen att uppleva alla matcher och festligheter live. För dem som håller sig på hemmaplan är det vanligast att kolla på matcher tillsammans med vänner, diskutera och festa till det emellanåt. Ett hett tips är att betta och kolla odds hos Unibet. Det gäller även att läsa på om speltekniker hos olika lag för att kunna sätta sina spel. När Sverige mötte Irland uppstod besvikelse, spelarna var inte tillräckligt modiga och spelet kom knappt i närheten av några avslut. I Expressen kommenteras matchen med att Sveriges landslag uppenbarligen inte var beredda på Irlands fysiska spel.

Match mot Italien

Sverige möter Italien i Toulouse på fredag, vilket är den andra viktiga gruppspelsmatchen. Emir Kujovic tror att Italien kommer ha bollen mer än vad de hade i matchen mot Belgien, vilket inte är så bra. Men trots detta menar han på att pressen på att vinna är större för Italien, vilket är ett fördelaktigt läge för Sverige. De fel som Sverige gjorde mot Irland, saker som vanligtvis görs rätt, måste funka på fredag. Man måste vara beredd på löpningar och aggressivt spel, samt en hel del filmningar som genererar gult kort. Italienarna är ju duktiga på fotboll, pasta och att överspela känslor.

Zlatan måste kliva fram

Det är viktigt att Zlatan kliver fram mer som den målkung han faktiskt är, och kanske ta lite mer löpningar än han gjorde i matchen mot Irland. Just nu står storklubbarna på kö för att värva Zlatan, eftersom kontraktet med Paris Saint German löper ut efter säsongen. Enligt Aftonbladet vill Kinas regering värva honom med en årslön på 693 miljoner kronor. Vad Zlatan bestämt sig för att göra efter säsongen är ännu ovisst, vi hoppas på att hans fokus i nuet ligger på Sveriges prestation i EM.

Spekulationer kring potentiella klubbar för Zlatan:

  • Manchester United
  • En kinesisk klubb
  • Arsenal
  • Los Angeles Galaxy