Vart går gränsen för ett spelmissbruk?

Gränsen mellan ett icke spelmissbruk och ett spelmissbruk kan vara väldigt tunn och det kan därför vara svårt för dig att veta när du bör söka hjälp. Ett stort tecken på att du har hamnat i ett spelmissbruk är dock att du spelar bort massvis med pengar och har svårt att sätta stopp för spelandet.

Du har säkert hört många historier om människor som har hamnat i ett spelmissbruk och lyckats ta sig ur det, men det kan vara svårt att veta när det är dags att söka hjälp och om du verkligen har hamnat i ett missbruk när det kommer till spelandet. I denna artikel kommer du att få läsa om vilka varningstecken som finns när det kommer till spelmissbruk.

De vanligaste tecknen på spelmissbruk

  • Du spelar bort massvis med pengar och har svårt att sluta spela
  • Du triggas av vinsterna och fortsätter att spela även fast du går back på det
  • Du spenderar större delen av tiden med att spela

Dessa är de vanligaste tecknen på att du har hamnat i ett spelmissbruk. Om du känner igen dig i ett eller flera av dessa tecken bör du fundera på att söka hjälp så fort som möjligt, det finns bra och snabb hjälp att få. Du kan också läsa om den nya spellagen 2019 om du vill läsa vad som är okej och inte.

Att söka hjälp för spelmissbruk

Om du har ett spelmissbruk och är redo att söka hjälp för det så ska du göra det så snabbt som möjligt. Detta är jätteviktigt eftersom du kan hamna vid kronofogden om du fortsätter att spela bort massvis med pengar och inte har råd med dina räkningar varje månad. Att söka hjälp för ett spelmissbruk kan kännas jobbigt och pinsamt för många människor, men det är viktigt att du vågar ta steget och söka den hjälp du behöver, det kommer bli en stor lättnad för dig och du kommer att få väldigt bra hjälp.

När du ska söka hjälp för ditt spelmissbruk kan du vända dig till bland annat psykologer, kuratorer och olika spelmissbrukslinjer. På de allra flesta spelsidorna kan du läsa om spelmissbruk och vart du kan få hjälp ifrån, detta brukar finnas längst ned på sidan.